Tips
-
Hittebestendige stad Ontwerprichtlijnen voor het (her)inrichten van buitenruimte
Ontwerprichtlijnen voor gemeenten. Adviesrapport Hittebestendige stad: Een koele kijk op de inrichting van de buitenruimte.
-
Voor vergroening van de stad: gebruik inheemse zadenmengsels en plantgoed
Het gebruik van goedgekeurde (inheemse) zadenmengsels en plantgoed bij de vergroening van de stad is van belang voor de biodiversiteit.
-
Professioneel opdrachtgeverschap in de openbare ruimte
De rol van opdrachtgever is erg belangrijk voor het slagen van een project. Wat betekend de convenants-aanpak i.r.t. goed opdrachtgeverschap.
-
Hittestress in kaart
Veel gemeenten zitten met de vraag: Hoe om te gaan met het thema hitte? Er zijn veel hittekaarten in omloop waardoor verwarring kan ontstaan. Hoe weet je of de kaart die je voor je hebt je van de juiste informatie voorziet?
-
Beheer doet er toe: circulaire economie en biodiversiteit
Slim beheer verbindt circulaire economie en biodiversiteit. Programma van Stadswerk en branchevereniging NVRD.
-
Vragen over inkoop en aanbesteden
Veel gestelde praktische vragen over inkoop en aanbesteden.
-
Veel gestelde vragen over Aanpak Duurzaam GWW
Veelgestelde vragen naar meer informatie over de Aanpak Duurzaam GWW.
-
Veel gestelde vragen en tips over Halftime
Doorbreken van gewoontes. Halftime is een stimulans voor het doorbreken van gewoonten bij de aanpak van routinematige projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Groot aantal praktische tips en aandachtspunten.
-
Het betrekken van de bewoner
Vier tips van Gebiedsmanagers voor een efficiënt en modern participatieproces dat bijdraagt aan een toekomstbestendige wijk.
-
Maak je stad hittebestendig met looptijd-tot-koelte kaarten
Het is hoogzomer en op de derde etage direct onder het dak is het niet uit te houden. Waar en hoe snel kunnen bewoners van jouw gemeente verkoeling vinden? Dat zie je op deze looptijd-tot-koelte kaart.
-
Klimaatadaptatie
Twaalf tips voor de introductie van klimaatadaptatie m.b.t. wateroverlast. Groslijst van maatregelen in de stedelijke omgeving i.r.t. klimaatverandering en adaptatie.
-
Werken voor een gemeente
Zes tips voor het uitvoeren van werken voor een gemeente.
-
Optimaal samenspel voor een aardgasvrije wijk
Lessen voor gemeenten over samenwerking, samenspel en democratische besluitvorming op weg naar aardgasvrije wijken: Community of Practice – Democratische besluitvorming bij aardgasvrije wijken Platform 31.
-
De 10 gouden regels voor optimale ketensamenwerking
Buitenwerk - Rotterdam: Leerervaringen van projecten uitgevoerd in het kader van het open-convenant Rotterdam Rondom GWW.
-
Samenwerken - verbinden
Samenwerken is een proces dat niet vanzelf tot stand komt. Bij veel projecten en programma's worden teams en groepen samengesteld en deze beginnen vanaf het allereerste begin gelijk aan de beoogde resultaten te werken. Is dat wel zo verstandig?